Elastieken met wat meer

3 augustus 2018 in Inspiratie

En ook Lindsy van Stannel ging aan de slag met onze nieuwe elastieken. Ze rimpelde erop los: eentje voor haar dochter en eentje voor zichzelf!

Binnenkort mag je in de stoffenwinkels een gamma aan bedrukte elastieken verwachten.  Allemaal hebben ze één ding gemeen. Ze zijn bedrukt met een ‘touch of bling’.

Rimpelrokjes zijn ‘snel klaar projectjes’. Met deze drie tips, maak je van een simpel rimpelrokje ook een origineel feestrokje.

TIP 1:

De keuze van je stof bepaalt de look.  Des te luxueuzer de stof, des te feestelijker het kledingstuk oogt.  We kozen voor de zijden stof met wat stretch bij.  Deze limited Supia collectie is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Als je je vijfjarige laat kiezen, is er geen andere optie mogelijk dan roze.  Voeg daarbij nog een feestelijke elastiek toe en het geheel is chique en stijlvol.

TIP 2:

Het gebruik van tule is helemaal terug in.  Gebruik zachte en soepelvallende tule.  Die kleeft niet aan de andere stoffen en kruipt niet omhoog.  Laat de tule een paar centimeter onder het rokje uitkomen.

TIP 3:

Doe eens wat anders met de zoom van het rokje.  Zo maakte ik dit rokje met een geschulpte zoom.

Wil je zelf zo eentje maken? Ik schreef een handleiding op mijn blog. 

Ook ik werd gehuld in een feestelijk blauw Supia stofje gecombineerd met een nieuwe Lotte Martens elastiek.

Wat leuk is aan deze stoffen, is de mogelijkheid om te spelen met de lijnen.  Kijk bijvoorbeeld naar de maxirok van Laurence.Momenteel worden de elastieken aan de stoffenwinkels geleverd.
Je zal ze weldra zien verschijnen.

‘Rokjes maken’ krijgt een extra dimensie.

1 augustus 2018 in Inspiratie

Ook tweeelingmama Griet  van de blog Emma en Mona ging voor haar tieners aan de slag met onze nieuwe elastiek en maakten er meteen twee rokjes mee!

Lotte Martens print nu op elastiek:  ‘Rokjes maken’ met alweer een extra dimensie. Ik ging er meteen mee aan de slag: een halve meter stof en een eindje door Lotte bedrukte elastiek. Snel project,  maar toch zo verfijnd.
We hebben de elastieken getest en gewassen. Lotte vond een bedrukking die meegeeft. Je hoeft dus niet te vrezen voor afbrokkelende verf.
Geweldig toch?
Volgens mij geven deze ook erg mooi op bij effen stofjes, en ook als schouderbandjes in zomerjurken.

We trokken de velden in om deze zomerse rokjes te fotograferen. Mona’s stofje heet Sparkle Corax 02 Jersey
We gebruikten de stofbreedte van een paneeltje.
De elastieken komen weldra in jouw favoriete stoffenwinkel.

Twee meisjes in het veld.

Emma’s rokje is gemaakt met de stof Loxia 08 uit de permanente collectie.
Haar elastiek is van precies dezelfde tinten roze en goud.

Zoals ik eerder schreef zijn de elastieken nieuw en worden ze momenteel aan de stoffenwinkels geleverd. Ik kan dus nog niet linken naar verkooppunten. Uitkijken geblazen!

Rimpelen in stijl

31 juli 2018 in Inspiratie

Aan het woord Leen van Petiteboutdechou die aan de slag ging met onze elastieken die je binnenkort in de winkels vindt.

Ergens begin de lente dit jaar kreeg ik vanuit onverwachte hoek een nog onverwachter mailtje in mijn mailbox. Of ik het zag zitten om een rimpelrokje te maken met de nieuwe reeks elastieken van Lotte Martens. Geen seconde moest ik hier over twijfelen. Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet het wel: Oona en rimpelrokjes dat zijn twee handen op één buik. In combinatie met het moois van Lotte martens was het voor mij een absolute no-brainer.

Oona kreeg carte blanche en koos voor een stofje uit de permanente collectie: de Buteo. Grote verrassing voor mij dat Oona tussen al het roze toch koos voor een stofje dat ook bij mij een persoonlijke favoriet is. Het stofje werd gecombineerd met een oranje elastiek met een gelijkaardige koperen opdruk. Helemaal fan ben ik van die elastieken, net zoals de stofjes uit de Eye Candy collectie trouwens: met een klein stukje Lotte Martens geef je je outfit in geen tijd dat tikkeltje extra.

De collectie elastieken wordt één dezer dagen gelanceerd en zal daarna verkrijgbaar zijn in heel wat bakstenen en online winkels. Hou dus zeker je favoriete winkel in de gaten voor meer details!

Om wat foto’s te maken van Oona’s rimpelrokje, trokken wij naar het speelbos in onze eigen gemeente Zingem.  Sinds kort is er een heel speelparcours uitgewerkt en dat wilden we zelf eens uit gaan testen. Klimmen op klimrekken, balanceren op een balk als een echte turnster, tunnels verkennen, planten bestuderen, … je raadt het al: wij hadden een drukke namiddag.  Voor wie ooit toevallig in Zingem zou passeren, is het toch een kleine aanrader.

In het centrale grasveldje, dat al eeuwen niet meer gemaaid werd, waanden we ons zelfs eventjes in de wijdse velden van het Zuiden van Frankrijk.

 

Wie goed gekeken heeft, zag op één van de foto’s nog wat ander moois van Lotte Martens blinken. Ik maakte inderdaad een bijhorend accessoire voor Oona: een prachtige pack’n go. Over de details van dit mooie tasje, meer in volgende post … Dit keer vanuit het, hopelijk, prachtige Normandië. Joepie!!