Give-away: win een waardebon van €200!

24 september 2018 in Inspiratie, Nieuws

Zo veel nieuws van het Lotte Martens front dat we bijna zouden overwegen een krant uit te geven! Maar wacht eens even… we hebben een soort van krant, want we hebben een nieuwsbrief! Die vertelt je op regelmatige basis wat het atelier je te bieden heeft: events zoals onze stockverkopen, nieuwe collecties en producten, maar ook inspiratie! Mooie voorbeelden van wat er met onze producten wordt gemaakt, hacks en tutorials: ben je nieuwsbriefabonnee, dan ben je mee!

Schrijf je nu in, en win een waardebon van €200 die je kunt besteden in onze webshop! 

Deelnemen kan tot en met 2 oktober 2018. Op 3 oktober maken we de winnaars bekend. Handig, want die dag verschijnt onze nieuwe French Terry collectie en kan je je prijs meteen besteden aan gloednieuwe prints! Ben jij Instagrammer? Dan maak je twee keer kans: ook op IG valt er een bon te winnen!

Elastieken met wat meer

3 augustus 2018 in Inspiratie

En ook Lindsy van Stannel ging aan de slag met onze nieuwe elastieken. Ze rimpelde erop los: eentje voor haar dochter en eentje voor zichzelf!

Binnenkort mag je in de stoffenwinkels een gamma aan bedrukte elastieken verwachten.  Allemaal hebben ze één ding gemeen. Ze zijn bedrukt met een ‘touch of bling’.

Rimpelrokjes zijn ‘snel klaar projectjes’. Met deze drie tips, maak je van een simpel rimpelrokje ook een origineel feestrokje.

TIP 1:

De keuze van je stof bepaalt de look.  Des te luxueuzer de stof, des te feestelijker het kledingstuk oogt.  We kozen voor de zijden stof met wat stretch bij.  Deze limited Supia collectie is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Als je je vijfjarige laat kiezen, is er geen andere optie mogelijk dan roze.  Voeg daarbij nog een feestelijke elastiek toe en het geheel is chique en stijlvol.

TIP 2:

Het gebruik van tule is helemaal terug in.  Gebruik zachte en soepelvallende tule.  Die kleeft niet aan de andere stoffen en kruipt niet omhoog.  Laat de tule een paar centimeter onder het rokje uitkomen.

TIP 3:

Doe eens wat anders met de zoom van het rokje.  Zo maakte ik dit rokje met een geschulpte zoom.

Wil je zelf zo eentje maken? Ik schreef een handleiding op mijn blog. 

Ook ik werd gehuld in een feestelijk blauw Supia stofje gecombineerd met een nieuwe Lotte Martens elastiek.

Wat leuk is aan deze stoffen, is de mogelijkheid om te spelen met de lijnen.  Kijk bijvoorbeeld naar de maxirok van Laurence.Momenteel worden de elastieken aan de stoffenwinkels geleverd.
Je zal ze weldra zien verschijnen.

‘Rokjes maken’ krijgt een extra dimensie.

1 augustus 2018 in Inspiratie

Ook tweeelingmama Griet  van de blog Emma en Mona ging voor haar tieners aan de slag met onze nieuwe elastiek en maakten er meteen twee rokjes mee!

Lotte Martens print nu op elastiek:  ‘Rokjes maken’ met alweer een extra dimensie. Ik ging er meteen mee aan de slag: een halve meter stof en een eindje door Lotte bedrukte elastiek. Snel project,  maar toch zo verfijnd.
We hebben de elastieken getest en gewassen. Lotte vond een bedrukking die meegeeft. Je hoeft dus niet te vrezen voor afbrokkelende verf.
Geweldig toch?
Volgens mij geven deze ook erg mooi op bij effen stofjes, en ook als schouderbandjes in zomerjurken.

We trokken de velden in om deze zomerse rokjes te fotograferen. Mona’s stofje heet Sparkle Corax 02 Jersey
We gebruikten de stofbreedte van een paneeltje.
De elastieken komen weldra in jouw favoriete stoffenwinkel.

Twee meisjes in het veld.

Emma’s rokje is gemaakt met de stof Loxia 08 uit de permanente collectie.
Haar elastiek is van precies dezelfde tinten roze en goud.

Zoals ik eerder schreef zijn de elastieken nieuw en worden ze momenteel aan de stoffenwinkels geleverd. Ik kan dus nog niet linken naar verkooppunten. Uitkijken geblazen!