Atelier Lotte Martens staat voor

Schoonheid

Schoonheid is de drijvende kracht achter ons bedrijf: lotte martens voegt schoonheid toe aan medisch en ander textiel. Met onze producten willen we een verhaal vertellen; een fantasievolle wereld creëren om jou te doen glimlachen en je te raken.

Innovatie

Het atelier is, naast een creatieve ontwerpruimte, ook een kennislaboratorium waar nieuwe druktechnieken en inkten worden ontwikkeld. Ons ontwerpproces is een constante zoektocht naar vernieuwing: op vlak van textielinkten zijn we leading in Vlaanderen.

Belgisch & duurzaam

Alle producten worden in kleine oplages geproduceerd in ons eigen atelier in Leuven, door getalenteerde mensen uit bijzondere doelgroepen. Onze productie heeft geen restmaterialen: de allerkleinste restjes inkt en stof transformeren we tot pakketten en accessoires.

Passie

Onze prints worden ontworpen met veel passie, originaliteit en een uitgesproken gevoel voor kleurgebruik en hoogwaardige texturen. Ondernemen, zoeken naar gaatjes in de markt en die opvullen, dat geeft ons energie.

Maken & inspireren

Atelier lotte martens is een maakbedrijf waar de aandacht ligt op productie en creatie. Wij maken stoffen die inspireren om te maken. Koop je stof, laat je inspireren door onze tips en patronen, en creëer je eigen unieke outfit!

Uniek

Elke stap in het productieproces, van het eerste ontwerp tot de finale afwerking, gebeurt in huis. Daarmee is Lotte Martens uniek in Vlaanderen. Als je een Lotte Martens stof door je handen laat glijden, voel je een kostbaar stuk textiel, gemaakt met liefde.

Wie is Lotte Martens?

Lotte Martens is een Leuvense textielontwerpster die uitgaat van schoonheid als drijvende kracht. Na een studie Textielontwerp aan de textielacademie in Maastricht, waar Lotte later ook als docent en departementshoofd werkte, gooide ze in 2014 gooide ze het roer om en startte ze haar eigen textiellabel, dat intussen is uitgegroeid tot een vaste waarde in stoffenland.

Haar drie kinderen groeien op tussen de stoffen, want 'weekend' bestaat niet in de wereld van Lotte Martens. Haar onuitputtelijke energie brengt telkens weer nieuwe projecten en collecties."Merken dat ik een nichemarkt kan doen ontstaan en zien dat mensen gelukkig worden van mijn producten, daar word ik blij van."

Lotte Martens is Beloftevolle vrouwelijke ondernemer van 2017 

Het team

Lotte Martens - CEO / fabric design
Riet Van de Walle - design / office management
Anneleen Godemont - art direction
Eva van de Velde - PR & social media
Robin Ibens - co founder Beaufort
Bruno De Pauw - finance
Francoise Carlier- legal