Inspiratie om aan de slag te gaan met onze Eye Candy collectie: we geven je graag een stapeltje ideeën mee! Daarom vroegen we aan een reeks bloggers om . Marleen van Petrol & Mint bijt de spits af met deze drie bruidsmeisjesjurkjes. 

Om op te eten – EYE CANDY COLLECTION 2018

Ok, het is zover! Gedaan met spammen en plagen, vanaf vandaag mag iedereen een snoepje kiezen uit de nieuwe collectie van Lotte Martens: Eye candy. En ik mag de spits afbijten !! YAY !! Ik ga jullie niet alles vertellen, er is zoveel nieuws, en er volgt nog een hele reeks bloggers die niet kunnen wachten om jullie te overtuigen! Maar lees vooral verder om te ontdekken wat voor moois ik mocht verwerken toch deze prachtige outfits voor mijn meisjes.

Ten eerste: er is roze… veeeeel roze,… niet de schreeuwerige felle kleuren, maar zachte poedertinten in heel aaibare stoffen. De twee donkerroze kleedjes zijn gemaakt uit tencel, een heel zachte en soepelvallende stof, gemaakt van eucalyptusbomen, en dus een ecologisch alternatief voor katoen. Ideaal voor veel zwier. Stiekem ben ik jaloers op de kleedjes, dus ik ga mezelf ook nog wel trakteren op een stukje van deze taart.

Maar dan,… de details… naast die nieuwe uni stoffen verschijnt er ook een hele mooie reeks lapjes met prints, waardoor je een eenvoudig kleedje kan versieren, pimpen, upgraden, naar een hele andere outfit. Voor het geel-roze kleedje gebruikte ik twee lapjes fluo-gele Moli print. Voor de roze combinatie (zowel de zakjes als de onderkant van de mouwen) gebruikte ik ook de Moli print, met supermooie rosé print, gedrukt op jersey.

Zoals je ziet kan je eindeloos ontwerpen, puur door een mini-lapje te combineren met een van de prachtige uni-stoffen, of eigenlijk evengoed een stofje uit je eigen voorraad! Het kan allemaal, van low-budget Lotte Martens (so me 😉 ) tot compleet over-the-top met glitter en glamour all over!

Voor extra softness is er ook een teddy in de permanente collectie opgenomen in twee kleurtjes, roze en antraciet. Moet ik jullie uitleggen hoe zacht deze is? Hmmm, wel,… extreem zacht! Ik gebruikte de stof voor twee losse kraagjes.

En zo tover je de outfit in 1-2-3 om tot een meer winterse look. Deze stof kan je per meter aankopen, dus laat jullie vooral gaan, want naast enkel een kraagje gaat dit ook prima voor een cape, bomber, cirkelsjaal, of juist ook enkel een detail in het kleedje… alles is toegestaan!

Het derde kleedje is een pure Hanami… geen fratsels of froesels,… gewoon een eenvoudig bovenstukje in effen katoen gecombineerd met een rimpelrok, gemaakt uit 1 paneel Loxia 08. Deze beauty komt uit de vaste -Happily ever After- collectie en is er in verschillende kleuren. De stof is een combinatie van polyester en viscose, en omdat deze toch iets dikker is, volstond 1 paneel van 60 x 145 cm. Anders zou het veel te dicht opeen gefronst zitten. Bij een dun katoentje kan je dan weer wel de afmetingen uit het patroon volgen.

Nog een tip die ik jullie zeker wil meegeven: deze stof kreukt niet!!! Ideaal materiaal dus om bruidsmeisjes of communicanten te kleden, die er liefst ook na een uur nog fatsoenlijk moeten bijlopen. Zelf strijken hoeft haast niet, hier verhuist het van de wasdraad meteen weer in de kast! Eco-friendly …, chéck!

Als afsluiter nog een paar leuke foto’s van de shoot, want als trotse mama stond ik te blinken achter de schermen, terwijl mijn kroost superflink poseerde op de set. Ik hooef jullie niet te vertellen dat het een leuke ervaring was zeker?

Dankjewel Lotte en je voltallige team voor al je harde werk!
Veel liefs!
Marleen   

Meer zien van Marleen? Creaties voor haar dochters en foto’s van het boerderijleven vind je op haar blog  Petrol & Mint !

 

Stoffen geel-roze kleedje: Tencel Uni Pink en 2 lapjes Tencel Moli Pink (fluogeel op roze tencel stof)
Stoffen lichtroze kleedje:  Basic uni 08 en 1 paneel Loxia 08 met rosé print
Stoffen kleedje met zakjes: Tencel Uni Pink en 2 lapjes Jersey Moli Corax Pink
Patroon kleedjes: Hanami – StraightGrain
Kniekousen: Thunbergia collectie – Lotte Martens – Roze kleur nr 544
Regenlaarsjes, sneakers en veterschoenen: Hippeschoentjes.be
Ballerina’s : privé bezit
Accessoires interieur: Heemstore