De volgende gast die met de Eye Candy collectie aan de slag ging en jullie wat inspiratie presenteert is Miet. Tromgeroffel en applaus want dit is haar allereerste blogbericht ooit! Miet’s prachtige creaties kan je volgen op Instagram.

Blogbericht Eye Candy collectie Lotte Martens – guest-blogger Miet Aertsen

Het was een eer om te mogen naaien met de nieuwste stoffen van Lotte Martens en oh wat ben ik fan van het concept van de Eye Candy collectie! Je kan nu sprankelende lapjes in A3-formaat kopen en deze perfect combineren met de basisstoffen uit deze én uit de vorige collecties. Zo kan je aan al dat handgemaakte moois kleine, speciale details toevoegen die van basisstukken pareltjes maken.

Ik mocht mijn 3 kinderen in het nieuw steken en kreeg een kleurenpalet toegewezen waar ik zelf niet snel naar zou grijpen. En ik moet toegeven, het resultaat heeft mij aangenaam verrast, ze komen er prima mee weg vind ik (volledig onbevooroordeeld). Ik kreeg 6 verschillende basisstoffen en 3 Eye Candy pareltjes om mee aan de slag te gaan. En het mooiste van al vind ik dat het er, ondanks de variatie in stoffen, samen écht een mooi geheel uitziet. De stoffen passen allemaal zo onwaarschijnlijk goed samen, dat ik denk dat je weinig verkeerd kan doen als je stoffen gaat combineren. Integendeel.

Mijn jongens kregen allebei een Zonen09-outfit. Beide bermuda’s zijn de meest eenvoudige versie van het Cisse-patroon. Lus kreeg een exemplaar in kakigroen tencel, maar ik maakte de broek helaas een maat te klein. Bovendien is deze tencel een prachtige stof die mooi doorvalt, maar daardoor eigenlijk niet zo geschikt is voor jongensbroeken. Gebruik ze zéker voor rokken, jurken, bloesjes of losse dames- of meisjesbroeken, het is een zalig zachte en prachtige stof, maar voor een bermuda is ze minder geschikt. Lus heeft zijn broek wel gedragen voor de officiële fotoshoot, maar in het dagelijkse leven komt ze helaas niet uit de kast.

De nieuwe punta di roma daarentegen is wél prima jongensmateriaal. Het is een stevige, rekbare stof van mooie kwaliteit die heerlijk verwerkt. De antracietgrijze short van San werd opgevrolijkt met details uit een lapje CAND 001. Ik stak een fluogeel lintje in de taille en in de zijnaden voegde ik een strook van 1 cm fluogele zilt-strepen toe. Je kan dit perfect toepassen voor alle broeken die niet langer zijn dan 40cm, door voor- en achterpand met 0.5 cm te versmallen.

San zijn T-shirt is een Billie in de Corax 07 Jersey uit de permanente collectie van Lotte Martens.

Lus kreeg een Charlie T-shirt in de Corax 05 Jersey, waarvan de kraag en het beleg werden geknipt uit dezelfde stof met zilveren zilt-print, de CAND 022. Voor een Charlie maat 128 krijg je de kraag en het beleg mooi uit 1 lapje.

Voor Fie naaide ik een heel eenvoudig Hanami-jurkje, dat er enkel door de stofkeuzes feestelijk uit ziet. Het Hanami-patroontje van Straightgrain was mijn allereerste jurkjespatroon en ik maakte er ooit een hele reeks van in maat 86. Ik ben dan ook dolblij met de heruitgave van dit prachtige patroon én vooral met de nieuwe optie van een rok met stolpplooien. Dergelijke breed uitstaande rok wilde ik al lang eens naaien, maar ik vond niet eerder de juiste stof. Laat de nieuwe Fragaria-jacquard daar nu niet geheel toevallig de pérfecte stof voor zijn. Omdat de grof geweven stof serieus rafelt en ik schrik had dat de zoom zou loskomen, heb ik omgezoomd met een geel biaislint. Ik hou van dat vrolijk streepje geel dat regelmatig komt piepen van onder die bolle rok, maar zag bij andere bloggers dat de zoom ook prima houdt zonder biaislint, ik geef het u maar mee.

Het bovenstukje van de jurk werd gemaakt in die heerlijke zachte kakigroene tencel en de combinatie van die soepele stof met de stijvere gebloemde jacquard werkt wonderwel. Als Fie deze wijd uitstaande jurk draagt voelt ze zich een echte prinses. Om dat prinsessengehalte nog wat op te krikken naaide ik nog 2 losse kraagjes. Ik maakte de kraagjes in maat 5-6y en deze krijg je perfect uit 1 lapje Eye Candy. De onderzijde van de kraagjes werd geknipt uit de bijpassende effen tencel. Het kakigroen kraagje met de prachtige, gouden Carex-print maakt van het basisjurkje direct een feestjurk. Het meer winterse kraagje in zachtroze teddy geeft het geheel iets koninklijks vinden wij. Dan wordt mijn kleine prinses ineens een koningin 😉

Dank je wel, Lotte en team, om ons te laten deel uitmaken van dit prachtige verhaal, wij vonden het een hele fijne ervaring en hebben er allemaal van genoten!

 

Lus: T-shirt Charlie van Zonen09 in Corax 05 Jersey en 1 lapje CAND 022 – jersey zilt corax silver

         Broek Cisse van Zonen09 in Tencel Uni Khaki

San: T-shirt Billie van Zonen09 in Corax 07 Jersey

         Broek Cisse van Zonen09 in punta di roma uni dark grey en 1 lapje CAND 001 – tencel zilt cream

Fie: Jurk Hanami van Straightgrain in Tencel Uni Khaki en Fragaria 004 yellow

       Los kraagje uit Tencel Uni Khaki en 1 lapje CAND 023 – Tencel carex khaki gold

       Los kraagje uit Tencel Uni pink en roze teddy (binnenkort gelanceerd)