Met Eye Candy wilden we een collectie maken die zowel jongens als meisjes zou aanspreken. We vroegen de mening van enkele jongensmama’s, wachtten met bange hartjes de mening van hun kritische zonen af, en oef: ze vonden het mooi. Ze zouden het dragen, zélfs naar school. (En dat is het grootste compliment dat je van bijna-tieners kan krijgen). Jongensmama An van de Paspelpoezenblog stak beide zonen in het nieuw, kijk maar mee!

Lotte Martens. Ik volg haar al langer. Ging zelfs al eens op bezoek in haar atelier. Niets dan bewondering voor wat deze vrouw uit haar creatieve hoed tovert: vakmanschap en schoonheid, soms hard labeur, overgoten met een sausje van enthousiasme en liefde voor alles wat ze maakt.

Toch verwerkte ik nog niet veel van haar stoffen. Ik vind dat de stoffen hun prijs absoluut waard zijn, maar voor mijn kledingmaat kom je toch direct op een aardige rekening. Bovendien naai ik het vaakst voor de zonen, en al die glitter was niet meteen aan hen besteed.

Twee problemen die met de nieuwe collectie uit de wereld werden geholpen. Eye Candy: stofjes als snoepjes! De collectie bestaat uit drie kwaliteiten stof (tencel, punta di roma en tricot) bedrukt met verschillende mooie zeefdrukprints. Telkens op A3 formaat. Het doel: naaien met stoffen uit de basiscollectie en deze kledingstukken die extra touch geven door wat eye candy toe te voegen. Met een klein lapje bereik je een groots effect. Budgetvriendelijk: check!

Bovendien zitten er in deze candycollectie verschillende prints die absoluut jongensproof zijn. Zelfs voor de wat grotere jongens, zoals mijn exemplaren. Check!

Zonen09 ontwerpster, Sharon. Die volg ik sinds het prille begin. Onze zonen zijn ongeveer even oud en ik was dan ook dolgelukkig toen zij besloot om naaipatronen voor jongens op de markt te brengen. Na al die jaren kan ik in alle eerlijkheid zeggen: dit zijn en blijven dé beste en mooiste naaipatronen voor zonen (en ondertussen ook mannen). De beschrijvingen en het oog voor detail bij Zonen09 vind je nergens anders.

Lotte en Sharon samen: dat kon niet anders dan vuurwerk geven! Ik ben zo blij met deze outfits voor mijn jongens!

Voor Thijs naaide ik een Theohemd in Corax 01 jersey: een basic uit de Lotte Martens collectie. Deze combineerde ik met de jersey Molli Corax black, uit de Eye Candy collectie. Tricot hemdjes blijven hier een topper: het comfort van een t-shirt, met de klasse van een hemdje. Bovendien ben ik grote fan van de slanke pasvorm van Theo.

Ik gebruikte twee lapjes Molli Corax black voor de schouderpas en een borstzakje. Het hemd is maat 158. Uit de overschot knipte ik nog een labeltje dat ik aan de zoom naaide op de rug. Een detail waar ik wel van houd. Ook de belegdelen voor de split van Klaas zijn Jack knipte ik uit deze lapjes. En ze zijn nog niet helemaal op.

Klaas kreeg een Jack, nog zo’n toppatroon van Zonen09. De basisstof hiervoor is een stevige, heel donkerblauwe punta di roma. De details haalde ik uit één lapje Carex blue, uit de candycollectie. Deze details vind je terug op de bovenkraag en bij de paspelzakken.

Voor de voering koos ik dezelfde stof als Thijs zijn hemd: Corax 01. Mijn jongens hebben dezelfde kledingmaat en beide stukken kunnen dus perfect uitgewisseld of gecombineerd worden.

Ik had op voorhand mijn twijfels of Klaas dat chique vestje wel vaak zou dragen. Maar als ik hem zo zie, mijn kleine meneer, dan denk ik: ‘Waarom niet wat extra glitter voor gewone dagen?’

Lotte en co, dankjewel voor die extra glitter!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren