Hou je klaar voor een heel speciaal gastbericht: hier is An van StraightGrain! Samen met An ontwikkelden we de Eye Candy collectie op maat van het Hanami patroon en een exclusieve reeks Jacquards. Scrol maar eens verder voor heel wat Hanami-inspiratie!

Eind vorig jaar kreeg ik een geweldig fijne vraag van Lotte: Had ik misschien zin om samen te werken rond een patroon en stoffencollectie? Een goed half jaar later sluit ik deze Eyecandy blogtour af met een enorm gevoel van voldoening. Niet alleen ligt er een nieuw StraightGrain patroon in de winkels; er is ook een geweldige stoffencollectie die daar perfect mee te combineren is.

Zelf naaide ik een tiental Hanami’s in verschillende stoffen. Er waren stoffen die te zwaar bleken, stoffen die te synthetisch bevonden werden, en stoffen die te moeilijk waren om mooi af te werken. Maar gelukkig waren er ook een heel aantal stoffen die simpelweg perfect bleken voor het naaien van prachtige Hanami jurkjes – en die dus in de Eyecandy collectie belandden.

Laten we beginnen met de geweldige jacquard stoffen. Ze zijn stijf genoeg om een spectaculaire stolpplooienrok mee te maken, maar toch superzacht en licht. Ideaal dus voor het Hanami patroon. Ik maakte een roze en een gele versie voor Norah. Roze jurken met bolle rokken zijn vaak nogal truttig, maar dankzij de zachte kwaliteit van de stof, en de minimalistische uitwerking van het jurkje, is dat hier alleminst het geval.

Omdat het maken van zo’n Hanami-met-stolpplooien heel erg snel gaat, stelde ik me kandidaat om ook een gele versie te maken.

Terwijl ik eerst bang was dat de kleur te flets zou zijn voor Norah, was ik enorm verrast en blij met het uiteindelijke resultaat. (Ik merkte al wel vaker dat ik absoluut niet goed ben in het inschatten van het potentieel van een stof ;-))

Een tweede stof waar ik mee werkte was de tencel. Het was de eerste keer dat ik met dat type stof werkte, maar ik ben wel meteen een enorme fan. Ecologisch, soepelvallend, makkelijk te wassen, kreukt nauwelijks – wat kan je als naaister meer wensen?

Ik ben helemaal gek van de specifieke tint van de roze tencel. Ook hier weer: roze maar niet truttig. De stof combineert prachtig met de A3-stoffen uit de Eyecandy collectie. Bij het uittekenen van het Hanami patroon lette ik er dan ook op dat de verschillende patroonopties (kraagjes, mouwtjes, zakdelen, patchwork) ook echt op een A3’tje passen.

Dankjewel, Lotte & co voor de geweldig leuke samenwerking.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren