Bij Lotte Martens kiezen we al jaren voor een collectie met luxe stoffen voor dames, met duurzaamheid als uitgangspunt. Met duurzaam bedoelen we niet alleen dat we scherp toezien op de grondstoffen en productiewijze. We breken ook een lans voor slow fashion: zorgvuldig stof kiezen, genieten van het naaien, lang dragen.

Neem de tijd om voor jezelf te naaien en kies voor stoffen die bij jou passen en daarom niet per se in de heersende modekleur. Blader eens door je kleerkast: de stukken die je al jaren draagt, zijn vaak stukken die je flatteren omwille van hun kleur!

Daarom ontwikkelden we seizoensboxen: voor elk kleurenpallet een assortiment luxe stoffen.

Voor elk van de 4 seizoenstypes komen er 2 boxen: een Small en een Large box. In elke box zit een capsule closet aan stoffen binnen jouw kleurpallet aan een scherpe prijs.

KLEURANALYSE: ZELFTEST

Je hebt vast al wel ooit in de paskamer gestaan met een blouse die prachtig was aan de kapstok, maar die je gezicht wat flets maakte als je in de spiegel keek. Of omgekeerd: je paste iets waarvan je niet overtuigd was, en het deed je huid stralen. Of je al dan niet met een kleur staat, hangt af van de ondertoon van je huid, de kleur van je haar, en van je ogen. Zoals je misschien nog weet uit de tekenles vroeger, reageren kleuren op de kleur die je er naast houdt. Een roze vlak ziet er plots helemaal anders uit als je er een geel vlak naast houdt. Exact hetzelfde gebeurt er met je kledij en je huid! En daarom maakt de ene kleur je ziekjes, en doet de andere je gezicht open bloeien!

Ook zonder analyse bij een specialist, kunnen we je met een aantal eenvoudige testjes naar de juiste box sturen! Doorloop deze zelftest en ontdek welke box bij je past!

BEPAAL EERST DE TEMPERATUUR VAN JE HUID

Niet zozeer de effectieve kleur van een kledingstuk bepaalt of jij er mee staat of niet, maar wel de temperatuur. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je goed staat met olijfgroen, maar verbleekt als je smaragdgroen draagt. Om je seizoenstype te kennen, bepaal je eerst de temperatuur.

GOUD- EN ZILVERTEST –  Voor deze test heb je een voorwerp nodig in zilverkleur, en een goudkleurig. Een kleuranalyst gebruikt lappen stof, maar het lukt evengoed met goudpapier en zilverfolie. Of zoek in huis naar een schaal of kom in die tinten. Zelfs met (grote) juwelen lukt het! Zoek een plek met voldoende neutraal daglicht en leg je ene hand op het zilver en het andere op het goud. Doe de test ook eens met de binnenkant van je pols. Je ziet dat je huid er met de juiste tint meer effen en egaal gaat uitzien. Met de foute tint vallen alle oneffenheden meer op en vormt het geen geheel met je huid: soms zie je zelfs rode vlekjes die daarvoor niet opvielen. Maakt goud egaler? Dan ben je een warm type. Maakt zilver egaler? Dan ben je een koel type.

ADERTEST – Kijk naar de aders aan de binnenkant van je polsen. Zijn ze eerder blauwig, dan ben je een koel type, hebben ze eerder een groentint, dan ben je een warm type. Dit zie je het best door met iemand anders te vergelijken!

MAKE-UP TEST – Heb jij een idee met welke grondtonen van make-up je het beste staat? Vooral je fond de teint geeft richting. Krijg je oneffeneden het best weggewerkt met een fond de teint met gele ondertoon, dan ben je een warm type. Heb je er eentje nodig met rozige ondertoon, dan ben je eerder koel!

Temperatuur bepaald? Omcirkel dan in de tabel op elke rij 1 antwoord! De kolom met het meeste cirkeltjes, is jouw seizoen!

Ken je jouw type? Klik dan op de juiste box, en ontdek alles over de kleuren en stoffen die bij je passen!

LEES ALLES OVER HET WINTERTYPE  of ontdek meteen de winterboxen.

LEES ALLES OVER HET HERFSTTYPE of ontdek meteen de herfstboxen.

LEES ALLES OVER HET LENTETYPE of ontdek meteen de lenteboxen.

LEES ALLES OVER HET ZOMERTYPE of ontdek meteen de zomerboxen.