Stoere dochters die geen fan zijn van glitters en frulletjes? Ook die kan je blij maken met onze stoffen! Jelle van de blog Babarum toont haar stoere jurk voor een dochter met pit.

De stoere Hanami

Wat een eer om te mogen deelnemen aan de lancering van deze super combi : een unieke stoffencollectie en een fantastisch patroon.

De patroontjes van Straightgrain ken ik al een tijdje. Ik ging op zoek in mijn blog en kwam een eerste post tegen uit Augustus 2013, waarin ik schreef over de ‘Flip this pattern’ wedstrijd . Daarin ‘hackte’ ik twee keer de Tinny jurk. Mijn liefde voor de Straightgrain patroontjes was geboren. De jurkjes, bloesjes, jasjes, … , ik maakte ze allemaal.

Ik ontmoette An op een blogdate en het klikte meteen. Ik vond het dan ook super leuk dat ze een ideetje van mij verwerkte in haar allernieuwste wonderpatroontje: de Hanami. Het patroon bestond al een tijdje, maar kreeg een volledige revamp. De nieuwe opties zorgen ervoor dat het een hele veelzijdige jurk is, die je in elk seizoen kan maken. En een extra pluspunt is dat je met de details zoveel verschillende stijlen kan maken, dat niemand weet dat het hetzelfde patroontje is.

Ik maakte de Hanami uit één van de stoerste stofjes uit de permanente collectie van Lotte Martens: De Marila Crepe.  Het lijfje voerde ik met een zwarte effen tricot.

Omdat de stof op zich heel veel detail heeft, koos ik voor een simpele uitvoering van de Hanami: de fronsrok én de fronsmouwen.

De combinatie van de stoere stof en de girly mouwtjes, maken het een stoer, maar stijlvol jurkje. Echt iets voor mijn zotte dochter.

 

Ik koos voor de lage v-rug, maar zette de rits in de zijkant ipv op de rug. Dit omdat de crêpe heel makkelijk schuift en ik niet zo’n held ben in blinde ritsen in gladde stof. Ik was bang dat de rits niet mooi glad zou vallen. De rits in combi met de crêpe viel uiteindelijk heel goed mee, maar als ik die mooie gladde rug zie, ben ik wel tevreden dat ik het zo heb gedaan.

Als extraatje maakte ik nog een peter pan kraagje uit een super leuke boordstof van Lotte Martens. Deze wordt later dit jaar gelanceerd, maar zo hebben jullie al een kleine teaser 😉

Wat ik geweldig vind aan zo’n kraagje is dat je met heel weinig stof een extraatje maakt dat je kan hergebruiken in verschillende outfits. Bekijk zeker de Eye Candy collectie eens als je jouw jurkjes wat extra “panache” wil geven 😉

Een tijdje geleden stonden we om 6u op om richting fotoshoot te rijden. Een hele belevenis!! Lorin, die al wat stiller was dan anders door zo vroeg te moeten opstaan, werd nog stiller door het zien van de schminkster, de tafel vol leuke schoentjes en natuurlijk de set met fotograaf. Het was echt een geweldige ervaring !

Merci om ons even te laten proeven van Lotte Martens en Straightgrain achter de schermen!  

Groetjes

Jelle en Lorin


De gedurfde creaties van Jelle verder volgen? Dat kan op haar blog!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren