Atelier Lotte Martens is een broeihaard aan mooi textiel, met de hand bedrukt in Leuven, op een boogscheut van het station. De producten uit het atelier zijn klaar om menige kleerkast én interieur te voorzien van een elegante en duurzame toets. De stoffen van het bedrijf kennen een afzetmarkt die over de landsgrenzen vloeit en boeiende cross-overs maakt met industriële technieken, maar aan de basis ligt een passie voor ambachtelijke techniek: zeefdrukken. Met inkten op waterbasis en in lokale, Leuvense productie.

Om die redenen werd het atelier genomineerd voor ‘Ambacht in de kijker’. De nominatie is een erkenning voor de passie en expertise van het atelier. Naar aanleiding van Ambacht in de Kijker, stelt Atelier Lotte Martens met trots het nieuwe workshop- en lesaanbod voor. Lotte deelt haar kennis en passie graag met het publiek. Haar achtergrond als opleidingshoofd van een textielopleiding, gecombineerd met de passie voor het ambacht, gooien de deuren van het atelier dit najaar open voor particulieren en (nieuw!) professionals die van de techniek willen proeven.

Het atelier is uitgerust met alle materiaal en machines om het echte zeefdrukprocedé toe te passen. De werkwijze om met hoogglanzende coatings te drukken is in Leuven ontwikkeld en gepatenteerd. Tijdens de workshops deelt Atelier Lotte Martens die passie met haar deelnemers!

DRUK JE SWEATER OF STOF
Een handgedrukte sweater combineert the best of both worlds: op en top elegant met het draagcomfort van homewear. De print draag je als een juweel, de sweater als een gezellige tweede huid.
Kies je voor stof, dan zijn pièces uniques gegarandeerd! Kies je basisstof uit ons assortiment: we hebben panelen in verschillende kleuren en stofkwaliteiten. In onze range vind je polyesterviscose, tencel, scuba, semi-plissé, jersey of punta di roma: oneindig veel mogelijkheden voor een kledingstuk dat helemaal bij je past.
Voor deze workshop is geen voorkennis vereist.
Nieuwe data zijn hier beschikbaar.

 

DRUK JE ACCESSOIREMATERIAAL (NEPLEDER)
Onze handgedrukte accessoirestof is de meest veelzijdige uit ons assortiment. Eens je vertrouwd bent met het materiaal geraak je in de ban: van (hand)tassen tot mandjes tot juwelen in nepleder: tot het kleinste lapje kan je eenvoudig tot een eyecatcher verwerken.
Hou jij van ‘a touch of bling’? In deze workshop kies je zelf welke print en welke shiny drukkleur er op je accessoire terecht komt: je bedrukt 5 verschillende lapjes nepleder, en krijgt alle tips en tricks om ze daarna te verwerken. Voor veel toepassingen heb je niet eens een naaimachine nodig!
Ontdek hier de data’s van de workshop.

 

 

DRUK JE VILT
Vilt is een schitterende interieurstof. Vilt naaien kan je bijna met je ogen dicht, en de strakke belijning van vilten naaisels staan super classy in je interieur. Denk aan kussen, manden, covers voor een bloempot maar ook kleine details zoals coasters of cable binders. En ook voor tasjes is vilt een prima stof!


In deze workshops kies je zelf je print en drukkleur, en begeleiden we je stap voor stap. Na het oefenen van de techniek bedruk je zelf een lap kwalitatief vilt van 60 op 90 cm waar je met je naaimachine alle kanten mee uit kunt. Je krijgt voldoende tips en inspiratie om het vilt thuis te verwerken. Schrijf je snel in!  

 

ZEEFDRUKREEKS

Deze reeks van 5 lessen is ideaal voor wie zich wil uitleven in ons atelier en wil zeefdrukken op textiel. Atelier Lotte Martens is genomineerd voor Ambacht in de kijker: een fijne erkenning voor de passie en expertise van onze zeefdrukkerij. We delen die kennis graag met je in deze reeks!

Zeefdrukken is niet te verwarren met sjabloondrukken: we leggen niet zomaar een sjabloon op een zeef, maar tekenen, belichten volgens het fotografisch procédé, gaan aan de slag met de zeven en drukken op verschillende ondergronden. Je leert stap voor stap hoe het proces werkt en maakt je eigen gepersonaliseerde product of textiel.

Heb jij een gebeurtenis in je agenda die gepersonaliseerd drukwerk kan gebruiken? Of hou je van unieke stukken, volledig van je eigen hand? Geboortekaartjes op textiel, unieke cadeaus, uniek drukwerk voor je kleerkast of je interieur, feestdecoratie en andere experimenten: in deze workshopreeks kan je gebruik maken van de expertise en de uitrusting van ons atelier!

Voel je het al kriebelen? Schrijf je snel in voor een zeefdrukreeks!

TEXTIELTECHNIEKENTrimesterreeks (september – december)

  • Voor kinderen en tieners 

Je hebt iets met stof! Lapjes stof, draden die stof worden, stof om te naaien, borduren, bedrukken, stof om te maken! Je bent nieuwsgierig naar textieltechnieken en wil veel leren, maar vooral veel proberen! Wees maar zeker: jouw vingers gaan tintelen als je ons textielatelier binnen stapt.
Dan is ons trimesteraanbod textieltechnieken iets voor jou! We gaan op pad door de wereld van textiel, draadje voor draadje, steekje voor steekje. Schrijf je hier in!

  • Voor volwassenen en jongeren 

Je hebt iets met textiel! Om te bedrukken, naaiprojecten mee te plannen, om te borduren, tegen een andere stof aan te coaten. Je wil veel leren maar vooral veel proberen!
Dan is ons trimesteraanbod textieltechnieken iets voor jou! We gaan op pad door de wereld van textiel, draadje voor draadje, steekje voor steekje. Denk aan verfijnde bling of over the top glitter, aan fluo inkt of een naald met een zorgvuldig uitgekozen draad. Ons atelier is uitgerust met machines en oneindig veel textielmateriaal. Om de twee weken krijg je een nieuwe techniek aangeboden. Het trimester geeft je alle ruimte om te experimenteren. Schrijf je hier in

MASTERCLASS: ZEEFDRUKKEN VOOR PROFESSIONALS

In het kader van onze nominatie voor “ambacht in de kijker” richten we ons met deze nieuwe reeks tot collega-ondernemers. We zetten onze expertise graag in om je te helpen om uniek en professioneel zeefdrukwerk te ontwikkelen voor jouw zaak. Altijd al gedroomd van een eigen collectie T shirts, sweaters, zakdoeken of servetten? Heeft het interieur van je zaak nood aan handgedrukt textiel? Tijdens deze workshop leer je de basisprincies van zeefdrukken en draai je je eerste productie. Je gaat naar huis met je eigen zeefdrukraam, inkten, coatings en toebehoren. Begeleiding op maat staat centraal in deze reeks: daarom krijg je, naast de reeks in groep, ook een dag werktijd voor jou alleen in het atelier, met individuele begeleiding. Daarom zijn de plaatsen beperkt! Ontdek hier de data