Atelier Lotte Martens staat voor

Schoonheid

Schoonheid is de drijvende kracht achter het bedrijf: Lotte Martens voegt schoonheid toe aan textiel. We ontwerpen en bedrukken afgewerkte producten, stoffen voor de DIYmarkt en ook medisch textiel: met het label Beaufort (www.beaufort.plus) zetten we schoonheid in als medicijn. We produceren geen oorbellen of armbanden, maar onze producten hebben het karakter van een juweel.

Innovatie

Het atelier is een kennislaboratorium waar nieuwe druktechnieken worden ontwikkeld. Ons ontwerpproces is een constante zoektocht naar vernieuwing: onze druktechniek om wasvast te drukken op elastisch materiaal is gepatenteerd en resulteert in duurzame en in het oog springende prints.

.

Belgisch & duurzaam

Alle producten worden in kleine oplage bedrukt in ons eigen atelier in Leuven, door getalenteerde mensen uit bijzondere doelgroepen. Onze productie heeft geen restmaterialen: restmateriaal van de ene productielijn transformeren we in een volgende: met textiel van kleinere afmetingen ontwikkelen we DIY-pakketten en accessoires.

 

 

Passie voor prints

Onze prints worden ontworpen met passie, originaliteit en een uitgesproken gevoel voor kleurgebruik en hoogwaardige texturen. Het ontwerpteam ontwikkelt een stijl die knipoogt naar trends en tegelijk de tand des tijds doorstaat: onze prints ogen feestelijk, vrouwelijk en (leef)tijdloos.

Maken & inspireren

Atelier Lotte Martens is een maakbedrijf waar de aandacht ligt op productie en creatie. Wij maken stoffen en producten die inspireren. Elke stap in het drukproces, van het eerste ontwerp tot de finale afwerking, gebeurt in huis. Binnen het DIY-segment inspireren onze producten om zelf aan de slag te gaan. Onze afgewerkte producten geven een boost aan je zelfvertrouwen: je draagt glans, en je draagt ze met glans.

Uniek

Elke stap in het productieproces, van het eerste ontwerp tot de finale afwerking, gebeurt in huis. Daarmee is Lotte Martens uniek in Vlaanderen. Als je een Lotte Martens stof door je handen laat glijden, voel je een kostbaar stuk textiel, gemaakt met liefde.

Wie is Lotte Martens?

Lotte Martens is een Leuvense textielontwerpster die uitgaat van schoonheid als drijvende kracht. Na een studie Textielontwerp aan de textielacademie in Maastricht, waar Lotte later ook als docent en departementshoofd werkte, gooide ze in 2014 gooide ze het roer om en startte ze haar eigen textiellabel, dat intussen is uitgegroeid tot een vaste waarde in stoffenland.

Haar drie kinderen groeien op tussen de stoffen, want 'weekend' bestaat niet in de wereld van Lotte Martens. Haar onuitputtelijke energie brengt telkens weer nieuwe projecten en collecties."Merken dat ik een nichemarkt kan doen ontstaan en zien dat mensen gelukkig worden van mijn producten, daar word ik blij van."

Lotte Martens is Beloftevolle vrouwelijke ondernemer van 2017